Rami Valli: Pikkujoulut stand up -tähtien kulta-aikaa

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen stand up -kenttä on kasvanut viime vuosina huimasti, ja nykyisin jo lähes jokaisessa suuremmassa kaupungissa järjestetään stand up -klubeja. Yksi vuoden kiireisimmistä kausista alan tähdille on pian alkamassa, kun yritysten pikkujouluihin pestataan yhä useammin stand up -esiintyjä.

Yksi kuumimmista nousevista stand up -tähdistä on Rami Valli, joka oli viime vuonna Vuoden tulokas -kilpailun finalisti. Hänen mukaansa alan trendit muuttuvat vuosi vuodelta.

– Lajin suosio on noussut, ja nyt tulossa ovat myös koomikko-juontajat, jotka hoitavat koko tapahtuman. Nykyisin tilaisuuteen kuin tilaisuuteen tilataan koomikoita, Rami Valli kertoo Staralle.

– Stand up -keikat ovat parhaillaan menossa enemmän new school -juttuihin, joissa on vähemmän punchia ja enemmän tunnetta. Juttuja, joihin jokainen voi samaistua. Niissä on vähintään 70 prosenttia esittämistä ja 30 prosenttia tekstiä. Komiikka on tällä kaudella kuin juttujen kertomista kaverille.

Yhteisömedioiden merkitys on kasvanut viime vuosina selvästi, ja nykyisin esiintyjiin voi tutustua sekä Facebookissa että YouTubessa. Viime vuonna yli sata keikkaa tehneen Vallin mukaan asiakkaan onkin tärkeä perehtyä koomikon tyyliin ennen tilaamista, jotta juhliin saamaan oikeanlainen esiintyjä.

– Asiakkaan on tärkeä ottaa selville millaisesta koomikosta on kyse. Se onnistuu nykyisin hyvin verkossa, Rami Valli neuvoo juhlien järjestäjiä.

Myös Rami Valliin voi tutustua Facebookissa ja YouTubessa.