Miehen uskomaton kuolinsyy hämmentää – harvinaisempaa kuin salamanisku

Ohhoh! · Neea Jokinen

Kotitalouksiin on kehitelty nykyyän jos minkälaisia pyyykinkuivaustelineitä. Suomalaisille tutussa perusmallissa kuivaustangot ovat kiinnitettynä vaakatasoon pyykkitelineeseen. Myös monesta kodista löytyy ”oskarinoksa”, missä kuivaustangot törrövät seinästä.

Nyt 38-vuotiaan kahden lapsen isän Brian Depledgen kuolema ihmetyttää maailmalla. Miehen nimittäin kerrottiin menehtyneen, koska hän sotkeutui pyykinkuivaustelineeseen. Depledgen kuoleman syytä verrattiin yhtä harvinaiseksi tapaukseksi kuin menehtymisen salaman tai meteoriitin iskuun.

Mies oli laittamassa pyykkejä kuivumaan, kunnes hän yhtäkkiä kompastui jakkaraan ja kaatui selkä edellä muoviseen pyykinkuivaustelineeseen. Hänen kaulansa sotkeutui muovitankojen väliin. Monimutkainen pystysuuntaan kohoava kuivausteline päätyi miehen kohtaloksi.

Kuolemansyyntutkija Mark Longin mukaan Depledge oli yrittänyt kamppailla pyykinkuivaustelinettä vastaan ja riuhtoa itsensä pois sen solmuista. Longin mukaan ”riuhtomisefekti” oli kuitenkin kohtalokas, sillä kuivausteline ikään kuin sulkeutui ja painautui kasaan.

– En ole koskaan törmännyt tämänkaltaiseen tapaukseen, Mark Long kertoi Mail Online -sivuston mukaan.