Viihdealan kovapalkkaisimmat listattiin – katso tähtitieteelliset tulot

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Yhdysvaltalainen Forbes-lehti tunnettaan jokavuotisista varakkuuslistoistaan, joissa kerrotaan muun muuassa ketkä ovat maailman rikkaimmat ihmiset. Nyt talouselämän julkaisu on nimennyt vuonna 2010 – 2011 eniten tienanneet viihdealan ammattilaiset.

Listaykköseksi nousi 42-vuotias viihdealan monitoimimies Tyler Perry tähtitieteellisellä 130 miljoonan dollarin vuosituloilla. Tilipussiaan mies pursotti muun muuassa suosituilla televisiosarjoilla House of Payne ja Meet the Browns.

Perry jätti taakseen Pirates of the Caribbean -tuottaja Jerry Bruckheimerin, jonka vuositulot ylsivät 113 miljoonaan dollariin. Kolmospallille nousi legendaarinen elokuvaohjaaja Steven Spielberg 107 miljoonalla dollarilla.

Muita listalle sijoittuneita ökyrikkaita viihdemoguleita olivat muun muuassa muusikko Elton John 100 miljoonaa, X Factor -luoja Simon Cowell 90 miljoonaa, televisiotähti Dr. Phil 80 miljoonaa sekä näyttelijä Leonardo DiCaprio 77 miljoonaa.