Zookeeper – arvostelu

Elokuvat · Neea Jokinen

Kellarin kunkku -komediasarjan tähtinäyttelijä Kevin James nähdään parhaillaan valkokankaalla epäonnisena eläintarhanhoitajana koko perheen elokuvassa Zookeeper. Nelikymppinen vitsiniekka esittää elokuvassa rakkaudessa epäonnistunutta, mutta työlleen omistautunutta eläintarhanhoitajaa.

Kevin Jamesin näyttelemä roolihahmo Griffin Keyes saa näyttävät rukkaset elokuvan alussa Leslie Bibbin näyttelemältä bimbolta Stephanielta. Viiden vuoden yksinolon ja surkeuden jälkeen ressukka eläintarhanhoitaja saa apua rakkauselämäänsä yllättävältä taholta.

Griffin saa nimittäin tietää rakkaiden eläinhoidokkiensa puhuvan englantia. Hyvin hoidetut eläimet lyöttäytyvätkin pian yhteen hoitajansa kanssa ja yrittävät auttaa tätä voittamaan ex-tyttöystävänsä takaisin. Surkeiden sattumusten sarjan ja muuntautumisprosessin jälkeen Griffin huomaakin rakastavansa kotkien parissa työskentelevää työtoveriaan Katea (Rosario Dawson).

Zookeeper-elokuvasta tuli ensimmäisenä mieleen Night At The Museum -seikkailuelokuva puhuvine hahmoineen, mutta vitsit jäivät huomattavasti heikommiksi kuin Ben Stillerin tähdittämässä museoseikkailussa. Elokuvan hauskimmaksi kohtaukseksi jäi Griffinin ja juhlimista rakastavan gorillan tanssiesitys Flo-Ridan Low-hittikappaleen tahtiin.

Elokuva on mukavaa viihdehöttöä sateisiin syysiltoihin, muttei saa tylsillä ja ennalta-arvattavilla juonikäänteillään juuri muuta tunnustusta. Eläinten äänirooleissa tosin kuultiin hyviä suorituksia muun muuassa Sylvester Stallonelta, Adam Sandlerilta, Nick Noltelta ja Cheriltä. Myös Leslie Bibb vakuutti hömpän bimbon roolissa.

Lajityyppi: Komedia, romantiikka, perhe-elokuvaOhjaaja: Frank CoraciPääosissa: Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb, Ken Jeong, Nick Nolte (ääni), Sylvester Stallone (ääni), Adam Sandler (ääni), Cher (ääni) ja Jon Favreau (ääni).Ensi-ilta: 16.9.2011Kesto: 1h 42minIkäraja: K7

Pisteet 2/5