Likainen pommi -arvostelu

Elokuvat · Stara.fi

Kotimainen komediagenre saa jälleen uuden tulokkaan, kun Elias Koskimiehen Likainen pommi päätyy valkokankaille. Tällä kertaa lajityyppi ei ole kuitenkaan pysynyt hanskassa, sillä lopputulos ei onnistu komediana, ellei siinä ole tarkoitus nauraa elokuvan onglmille. Räävittömäksi ja provisoivaksi mustaksi komediaksi luonnehdittu elokuva ei ole myöskään räävitön tai provosoiva, vaan niiden sijaan se on ennemminkin keskeneräinen.

Elokuvassa nähdään kuvitteellinen levy-yhtiö, jonka esikuvana on toiminut todellinen Bonnier-yhtiö. Päähenkilö Mirccu (Malla Malmivaara) on noussut mäkkärin keittiöstä suoraan levy-yhtiön pr-koordinaattoriksi, jonka pitäisi nostaa angstinen teinityttö PD (Iida Lampela) poptähdeksi. Tehtävää ei ainakaan auta kuutamolla oleva levy-yhtiön johtaja Martin Bakka (Jukka Puotila) eikä takavuosien futistähti-poikaystävä Roba (Ilkka Villi). Myös nenäkäs brändiguru (Niina Herala) heittää kapuloita rattaisiin.

Elokuvan perusajatus on keskinkertaisen toimiva, mutta tässä tapauksessa sitä ei ole saatu muokattua toimivaksi käsikirjoitukseksi. Kerronta takkuilee alusta loppuun ja PD-hahmoa lukuunottamatta myös dialogit eivät anna aihetta hurraa-huutoihin kuten ei myöskään päälleliimattu kertojaääni. Kuvapuolella Koskimies herkuttelee elk-lähikuvilla turhankin runsaasti. Nauruhermoja elokuva ei viritellyt kertaakaan.

Elokuvan ongelmat kulminoituvat siis pääasiassa heikkoon käsikirjoitukseen ja kerrontaan. Näyttelijäsuoritukset ovat sen sijaan annetuissa raameissa varsin toimivia, ja erityisesti Puotilan sekava johtaja ja sekavassa elämäntilanteessa oleva Malmivaara onnistuvat. Myös poptähteä esittävä 17-vuotias Lampela tekee mukavan levy-yhtiön johtoa pompottelevana raivostuttavana kauhukakarana.

Kokonaisuutena Likainen pommi -elokuvaa voisi verrata kalastusveneeseen, jolla on kymmenen siimaa vedessä, mutta joista yksikään ei tärppää. Yritystä on, mutta jotain olennaista jää puuttumaan.

Lajityyppi: KomediaOhjaaja: Elias KoskimiesPääosissa: Malla Malmivaara, Jukka Puotila, Ilkka Villi, Iida Lampela, Niina Herala, Jussi VatanenEnsi-ilta: 23.9.2011Kesto: 1h 23 minIkäraja: K 13

Pisteet 2/5