Tutkimus vahvisti: Naisen leveä peppu on merkki älykkyydestä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla tehtaillaan vuosittain lukemattomia tutkimuksia, ja aika ajoin niiden tulokset aiheuttavat kansainvälistä hämmennystä. Tutkimusten aiheet voivat olla lähes mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, ja eräs tutkimus onkin selvittänyt poikkeuksellisen mielenkiintoista seikkaa.

Pyöreämpien naisten kohtelu poikkeaa huomattavasti eri kulttuureissa, sillä Hollywoodissa ihaillaan sairaalloisen laihaa vartaloa ja vastaavasti monissa Aasian maissa ihaillaan reheviä naisia. Eräs tutkimus on selvittänyt naisten vartalon muodon merkitystä suhteessa aivotoimintaan. Santa Barbaran ja Pittsburghin yliopistojen yhteisessä tutkimuksessa selvisi leveälantioiset naiset ovat älykkäämpiä ja synnyttävät älykkäämpiä jälkeläisiä.

Kuva: BANG Showbiz

Tästä syystä myös miehet pitävät leveää lantiota ja niin sanottua tiimalasivartaloa arvossaan. Esimerkkejä tämän muotoisista julkkiskaunottarista ovat muun muassa Jennifer Lopez ja Kim Kardashian. Tutkimuksen tieteellisellä puolella huomattiin, että leveä lantio on merkki Omega3-rasvahapoista, joiden saanti on tärkeää aivotoiminnalle raskauden aikana. Vyötäisillä oleva rasva on taas merkki Omega6-rasvahapoista, joilla ei ole samanlaista merkitystä. Tutkimukseen osallistui yhteensä 16.000 naista ja tyttöä.

Kuva: BANG Showbiz