Snacks-herkun kehittäjä haudataan ”sipsien” kanssa

Ohhoh! · Stara.fi

Maailman suosituimpiin snackseihin lukeutuvat Doritosit eivät ole suomalaisille kovinkaan tuttuja herkkuja, mutta muualla maailmassa ne ovat synonyymi snacks-tuotteille. Doritos-herkun vuonna 1964 kehittänyt Arch West on nyt kuollut. Hänet lasketaan haudan lepoon herkkujensa kanssa.

97-vuotiaana viime viikolla Dallasissa kuollut Arch West haudataan tänä viikonloppuna. Perhe ilmoitti eilen lehdistölle, että herkkumiljonääri saa haudan lepoon mukaansa myös paketillisen kehittämiään herkkuja. Perhe ei kuitenkaan kertonut mitä makua arkkuun laitetaan, New York Times uutisoi.

West keksi aikoinaan hittituotteen, kun hän otti automatkalleen mukaan paahdettuja tortilloja ja sai saman tien idean uudesta hittituotteesta. Testeissä se osoittautui menestykseksi, ja loppu onkin historiaa. Myös vuonna 2008 haudattu Pringles-keksijä Fredric Baur sai arkkuun mukaansa paketillisen Pringlesejä.