Tältä näyttää tappava vuoristorata – suunniteltu armokuolemaan

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Armokuolema, eli eutanasia, on ollut eettisen keskustelun kuuma puheenaihe jo vuosien ajan. Monien mielestä parantumattomasti sairaiden ihmisten tulisi itse voida päättää elämänsä ja tuskiensa päättämisestä kunniakkaasti. Nyt sellaiseen on valmistunut eräs suunnitelma.

Lontoolaisen Royal College of Art -koulun oppilaat ovat suunnitelleet vuoristoradan, jonka nimi The Eutanasia Coaster kertoo käyttötarkoituksen. Vuoristorata on suunniteltu tappamaan siinä ajava ihminen hellävaraisen kivuttomasti, mutta tyylikkäästi. Kolmen minuutin matka päättyy silmukkaan, jossa ihmiseen kohdistuu minuutin ajaksi 360 kilometrin tuntinopeus ja tappava yli kymmenen G:n voima.

– The Eutanasia Coaster ei ole tarkoitettu ainoastaan tappamaan. Se on myös taiteellinen ja älykäs tapa poistua tästä maailmasta, joka ei ole ainoastaan nykyisen järjestelmän paperitöitä ja sairaala-asioita. Eutanasia on laillista Belgiassa, Hollannissa, Sveitsissä sekä Yhdysvaltojen Oregonissa ja Washingtonissa, Urbonas-lehti kirjoittaa.

Kuva: London Royal College of Art