26-vuotias bodari voi kuolla ihosyöpään – oli koukussa solariumiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Solariumin terveydelle haitalliset vaikutukset ovat olleet suomalaistenkin tiedossa jo pitkään. Kaikki eivät kuitenkaan ymmärrä ultraviolettisäteilyn vaaroja. Eräs perheenisä on nyt saanut pahanlaatuisen ihosyövän jäätyään koukkuun solariumiin.

26-vuotias kehonrakennusta harrastava Mark Tykva tuli isäksi vain kuukausi sitten. Nyt hänellä on todettu ihosyöpä. Mies kävi solariumissa kahdeksan vuoden ajan peräti kolme kertaa viikossa ja lisäksi pisti itseensä Melatonan-ainetta kaksi kertaa viikossa rusketuksen lisäämiseksi. Kahdeksan vuoden aikana Tykvalle kertyi yli 1.200 solariumkäyntiä.

– Olen elävä esimerkki siitä mitä pahaa solarium voi tehdä. Minä sain ihosyövän ainoastaan solariumin takia. Minun suvussani ei ole esiintynyt ihosyöpää aiemmin. Olen oppinut läksyni ja toivon muiden olevan varovaisempia, Mark Tykva varoitti The Sun -lehdessä.

Kuva: YouTube