Laki kielsi teinien seksiviestit Kaliforniassa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina kännykkäkameroiden yleistymisen myötä teini-ikäisten seksiviesteistä on tullut alati paisuva ongelma, kun tyttö- ja poikaystäville lähetetyt kuvat päätyvät yhä useammin julkisuuteen. Nyt Kaliforniassa asiaan sorvattiin uusi laki.

Pari viikkoa sitten 37-vuotias kahden lapsen äiti pidätettiin, koska tämä lähetteli seksiviestejä 14-vuotiaalle pojalle. Nainen kirjoitti viesteissään muun muuassa haluavansa poikaa ja räjäyttävänsä tämän maailman. Vastaisuudessa tällaisista viestittelyistä aikuinen joutuu yhä herkemmin vastuuseen, koska Kaliforniassa kuvernööri Rick Scott on saanut aikaan uuden lain, joka astui voimaan viime lauantaina.

Lakimuutoksen myötä ensimmäisestä tapauksesta langetettavat tuomiot kevenivät, mutta uusijoiden tuomiot muuttuivat puolestaan aikaisempaa rajummiksi. Tarkoituksena on välttää tapauksia, joissa jopa 12-vuotiaat ovat joutuneet seksirikollisten listalle vain koska he ovat tietämättään vastaanottaneet rohkean kuvan ikätoveristaan. Jatkossa listalle ei joudu vielä ensimmäisestä kerrasta, mutta kolmas kerta käsitellään jo lapsipornon hallussapitona.