Lord Est : Juoksen vapaana kaupunkiin

Singlet · Stara.fi

Tamperelainen Lord Est tuli alunperin tunnetuksi leppoisan letkeillä reggaerytmeillään, mutta sittemmin varsinainen läpimurto tapahtui Hellä ori -hitillä. Tänä vuonna Lord Est on komeillut hittilistoilla Reggaerekka-hittikappaleella, joka ratsasti Petri Nygårdin vierailulla ja jakoi mielipiteet tehokkaasti. Tanssilattioilla kappale kuitenkin toimi erittäin hyvin.

Nyt Lord Est on julkaissut uuden singlensä Juoksen vapaana kaupunkiin, jolla hän palaa – onneksi – takaisin reggaerytmeihin. Millionaire Men -parivaljakon tuottama kappale on kokonaisuutena selvästi tyylikkäämpi paketti kuin edeltäjänsä. Vierailijoita ei tällä kertaa ole mukana, mikä onkin ainoastaan positiivinen seikka.

Kappaleen soundipuoli on hiottu hyvin, ja tuoreiden soundien oheen on jätetty tunnelmaa luomaan myös perinteinen reggae-poljento. Taustalla vilahtelevat kitarasoinnut luovat hyvin tunnelmaa. Lyriikat ovat nekin onnistuneet, ja kappale voisi toimia vaikkapa Finnsurf-surffivideon tunnusmusiikkina. Lopputulos nimittäin suorastaan pursuaa kesätunnelmaa, joten sen parissa kuluneesta kesästä voi nauttia vielä ainakin musiikillisesti. Kertosäe jää päähän kertakuulemalta, joten kyseessä on selvä potentiaalinen hittikappale.

Lord Estin albumi Sonmoro Senjoro julkaistaan 23. marraskuuta. Tämä single antaa luvan odottaa erittäin laadukasta albumia.

Pisteet 5/5