Maailman nopein bussi kulkee 250 km/h – kuin pidennetty urheiluauto – katso

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Joukkoliikenteen saralla ei ole vuosikausiin tapahtunut kovinkaan merkittäviä uudistuksia, mutta nyt Arabiemiraateissa on julkistettu uudenlainen menopeli. Kyseessä on superbussi, joka näyttää pidennetyltä urheiluautolta. Mukaan mahtuu 23 matkustajaa ja vauhtia riittää.

Hollantilaisen yhtiön yhdessä Formula 1 -ammattilaisten kanssa kehittämä kokonaan sähkökäyttöinen bussi ei jää koostaan huolimatta jalkoihin, sillä sen huippunopeus on 250 kilometriä tunnissa. 15 metriä pitkä ja 1,65 metriä korkea bussi on valmistettu alumiinistä, hiilikuidusta ja lasikuidusta.

Kuva: YouTube

Yhden bussin hinta on seitsemän miljoonaa euroa, joten Suomen kaduilla sitä tuskin tullaan näkemään. Arabiemiraateissa ne tulevat kuitenkin hoitamaan sheikkien kuljettamista Dubain ja Abu Dhabin välillä. Bussin varustelutaso on valmistajan mukaan vastaava kuin yksityisissä suihkukoneissa.