Koulu kielsi sanonnan ”Terveydeksi!” kun joku aivastaa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloista on kantautunut vuosien varrella tietoja lukemattomista uskomattomista laeista ja määräyksistä. Nyt Kaliforniassa on noussut kohu tapauksesta, jossa koulu on kieltänyt oppilaista sanomasta ”Terveydeksi”, eli ”Bless You”, kun joku toinen aivastaa.

Opettaja Steve Cuckovick kielsi sanonnan, mutta hänen mukaansa kielto ei liity mitenkään uskontoon. Sen sijaan opettajan mukaan sanonta häiritsee opetusta. Opettajan mukaan sanonnan oli aikoinaan määrä karkoittaa pahoja henkiä aivastaneista, mutta nykyisin sillä ei ole enää merkitystä.

Kiellon rikkomisesta opettaja vähentää oppilaan saamia pisteitä joka kerta kun tämä sanoo sanat, joiden uskotaan muualla olevan merkki hyvästä käytöksestä, Fox 7 News uutisoi.