Näin toimii New Yorkin poliisi – hakkasi toimittajan ja kaasutti kuvaajan

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

New Yorkin Wall Streetillä on järjestetty viime viikkoina useita mielenosoituksia, joissa poliisi on syyllistynyt törkeisiin ylilyönteihin ja laittomuuksiin. Sosiaalisessa mediassa on kiinnitetty suurta ihmetystä siihen, että amerikkalaiset valtamediat ovat jättäneet uutisoimatta poliisin kyseenalaisesta toiminnasta.

Nyt Fox-televisioyhtiö on kuitenkin ollut raportoimassa tilanteesta ja saanutkin enemmän kuin odotti. Poliisin sikailusta saatiin nimittäin odotettuakin konkreettisempi esimerkki, kun poliisin valkopaitainen esimies hakkasi toimittajan pampulla ja suihkutti kyynelkaasua televisiokameraa pidelleen kuvaajan kasvoille. Tilanne tallentui siis kameralle ja päätyi iltauutisiin.

Lauantaina The New York Times jäi kiinni uutisoinnin vääristelemisestä, kun se – ilmeisesti viranomaisten painostuksesta – muutti mielenosoituksista kertovan artikkelinsa sisältöä 20 minuutin kuluttua alkuperäisen artikkelin julkaisemisesta. Alkuperäisessä artikkelissa vihjattiin poliisin sumputtaneen tahallaan mielenosoittajat ahtaalle sillalle, mutta myöhemmin syy kaadettiin mielenosoittajien niskoille.