Maailmanloppu onkin miljoonaluokan rahastus?

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin kuinka amerikkalainen radioevankelista Harold Camping on ennustanut maailmanlopun koittavan tämän viikon perjantaina. Alunperin ihmiskunnan piti hänen mukaansa tuhoutua jo toukokuussa, mutta myöhemmin hän tarkensi laskelmiaan.

Nyt koko ennustusta epäillään miljoonaluokan rahastukseksi. Keväällä tuhannet ihmiset lahjoittivat omaisuuksia Campingin pyörittämälle Family Radio International -yritykselle maailmanlopun pelossa. Tuolloin jopa perintöjä testamentattiin maailmanlopun ennustajalle. Verottajan mukaan Family Radio sai vuonna 2010 lahjoituksina yhteensä 18,3 miljoonaa dollaria ja sen omaisuus oli vuoden loppuessa 104 miljoonaa dollaria.

Maailmanlopusta Campingin ennustusten pohjalta kirjan kirjoittanut Robert Fitzpatrick myönsi hänkin lahjoittaneensa 140.000 dollaria. Rahat katosivat kuitenkin yhtiöön, joka väitti ostaneensa niillä mainostilaa kampanjalleen.

Campingin laskelmien mukaan maailmanloppu koittaa tämän viikon perjantaina 21. lokakuuta 2011, eli ihmiskunnalla olisi enää kaksi päivää elinaikaa. Kyseessä on jo kolmas Campingin maailmanlopun päivä, sillä ensimmäinen ennustus meni metsään jo vuonna 1994.