Eminem ei muista mitään viidestä vuodesta: ”Muisti tuhoutui”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Viime kesänä uuden Recovery-albuminsa julkaissut hiphop-tähti Eminem piti taannoin pitkään taukoa musiikkiuraltaan, mutta fanit eivät kaikonneet eikä suosio hiipunut. Eminemin uutta albumia myytiin ensimmäisellä viikolla CD-levyinä huimat 741.000 kappaletta pelkästään Yhdysvalloissa.

Nyt 38-vuotias räppäri paljasti, että on kadottanut viisi vuotta elämästään. Eminem nimittäin kertoi lääkeriippuvaisuutensa tuhonneen hänen aivosolujaan ja aiheuttaneen muistivaurioita. Tähti totesi Ambien-reseptilääkkeen ”pyyhkineen” hänen muistonsa.

– Suurin osa muististani on tuhoutunut. Ihmiset kertovat minulle tarinoita tekemisistäni ja en muista niitä, Eminem kertoi Rolling Stone -lehdelle.

Räppäri jäi koukkuun kyseiseen reseptilääkkeeseen 8 Mile -elokuvansa kuvauksissa vuonna 2002. Hän kertoi työskennelleensä 16 tuntia päivässä ja olleensa uupunut. Eminem kertoi erään ihmisen tarjonneen hänelle lääkettä, jolla on rauhoittava vaikutus.

– Joku antoi minulle Ambienia ja simahdin heti. Silloin ajattelin, että ”tarvitsen tätä koko ajan”, Eminem paljasti lehdelle.

Eminem esiintyi pääosassa omaan elämäänsä löyhästi perustuvassa elokuvassa 8 Mile, joka oli ensi-illassa Suomessa vuonna 2002. Nielsen Soundscanin suorittaman tutkimuksen mukaan Eminem on 2000-vuosikymmenen myydyin artisti yli 32 miljoonalla levyllä. Lisäksi räppäri oli kolmas henkilö, joka ylitti miljardin katsojan rajan VEVO-musiikkivideosivustollaan Youtube-palvelussa. Hänen edellään oli vain Lady Gaga ja Justin Bieber.