Yksisilmäinen hai nostettiin merestä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Valkokankaalla ja televisiossa on nähty animaatioelokuvien piirroshahmoina myös yksisilmäisiä kaloja, mutta nyt sellainen on tavattu myös tosielämässä. Amerikkalainen ryhmä oli kalastamassa Kalifornian rannikolla, kun koukkuun tarttui suurikokoinen hai.

Ryhmän saatua hain veneeseen he surmasivat sen ja avasivat vatsan. Sieltä löytyi hain sikiö, jolla ei ollut kaikki kunnossa. Pienokaisella oli nimittäin vain yksi silmä ja sekin keskellä päätä. Kaiken lisäksi hai oli albiino.

Kuva: Pisces Fleet Sportfishing

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Pisces Fleet Sportfishing -lehti, joka julkaisi myös kuvia löydöksestä. Kuvia on kaikesta huolimatta ehditty jo epäillä väärennöksiksi, mutta haitutkijat ovat vahvistaneet kuvien todenperäisyyden ja kertoneet, että pienokainen kärsi tunnetusta taudista. Asiantuntijoiden mukaan hai ei olisi selviytynyt hengissä synnytyksen jälkeen.