Alice Cooper järkyttää: ”Huumeiden pitäisi olla laillisia”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Pitkän linjan rocktähti Alice Cooper esiintyi kesällä Iron Maiden -yhtyeen kanssa Suomessa. Muusikko aiheutti 1970-luvulla paheksuntaa rajuilla lavaesiintymisillään. Tähti nimittäin muun muuassa hakkasi keikoillaan kirveellä vauvanukkeja.

Alice Cooper oli rajusti riippuvainen alkoholista 1970-luvulla. Rocktähden huhuttiin juoneen päivittäin viskipullon ja litroittain olutta. Sittemmin raitistunut tähti on pyrkinyt auttamaan muita muusikkoja päihdeongelmien kanssa.

Nyt 63-vuotias Cooper kertoi voimakkaan mielipiteensä päihteistä. Rocktähden mielestä kovat huumeet nimittäin pitäisi laillistaa, kun taas alkoholi ja tupakka pitäisi muuttaa laittomiksi päihteiksi. Hänen mielestään alkoholi ja tupakka tappavat enemmän ihmisiä kuin huumeet.

– Jos katsoo tilastoja, niin huumeiden pitäisi olla laillisia. Alkoholi ja tupakka tappavat enemmän ihmisiä, joten ne pitäisi muuttaa laittomiksi, Cooper kertoi OK!-lehdelle.

Alice Cooperilla on ollut valtava vaikutus rockin kehitykseen, ja hänen usein kuvaillaankin perustaneen shock rock -musiikkigenren. Yhtyeen shokeeraava lava-show on inspiroinut useita muita artisteja, kuten Marilyn Mansonia, Kissiä, Slipknotia, Ozzy Osbournea ja Turbonegroa. Alice Cooper sai yhtyeineen ensimmäisen levytyssopimuksensa jo vuonna 1969 itseltään Frank Zappalta. Zappa julkaisi Alice Cooperin kolme ensimmäistä albumia. School’s Out -levystä tuli yhtyeen läpimurto.