Stara Alice Cooper

Viihdeuutiset

Qstock vahvisti uusia esiintyjiä – Alice Cooper ja Marilyn Manson päätähtinä

Oululainen Qstock-festivaali on täydentänyt ohjelmistoaan ulkomaisilla ja kotimaisilla esiintyjillä. Ulkomaan vieraista tunnetuin on yhdysvaltalainen Alice Cooper. Teatraalisten rock-konserttien pioneeri esiintyy Qstockissa ensimmäistä kertaa, mutta samalla festivaalialueella hän konsertoi jo vuonna 1990.

Aiemmin julkistettuja ulkomaisia esiintyjiä ovat Marilyn Manson (USA) ja Danko Jones (CAN).

Qstockissa aiemminkin yleisön villinnyt ruotsalais-tanskalainen metallijyrä Amaranthe on kiertänyt viime vuosina ahkerasti maailmaa. Yhtyeen viimeisin pitkäsoitto Maximalism on ehdolla Vuoden parhaaksi hardrock-metallialbumiksi Ruotsin Grammis-gaalassa helmikuun lopulla.

September Song -kappaleella itsensä läpi lyönyt brittilaulaja JP Cooper on jo saavuttanut korkeita listasijoituksia ja ylistäviä arvosteluita useissa maissa. Muun muassa hiphopia ja soulia musiikissaan yhdistelevä manchesterilainen on työstänyt tulevaa esikoisalbumiaan Teemu Brunilan kanssa Suomessa.

The Charm The Fury puolestaan tuo tuoreen tuulahduksen Alankomaiden metallimaailmasta. Vokalisti Caroline Westendorp on vakuuttanut metallikriitikot monipuolisella äänellään. Keväällä uuden The Sick, Dumb & Happy -albumin julkaiseva bändi on riisunut musiikistaan kaiken ylimääräisen ja keskittynyt tekemään aitoa mutta modernia metallia.

The Hellacoptersin laulaja-kitaristin ja biisinikkarin Nicke Anderssonin vuonna 2009 kasaama ruotsalainen Imperial State Electric kuvailee itseään puuttuvaksi linkiksi The Beatlesin ja Alice Cooperin välillä. Bändin melodinen ja tarttuva voimapop muistuttaa luonnollisesti myös hieman Hellacoptersia.

Esiintymisensä Qstockissa ovat varmistaneet myös Haloo Helsinki!, Chisu, Antti Tuisku, Kaija Koo, JVG, Michael Monroe, Roope Salminen & Koirat, Sanni, Ellinoora, Profeetat, Egotrippi, Stam1na, Radiopuhelimet, Turmion Kätilöt, Pauli Hanhiniemen Retkue, Apulanta, Atomirotta, Jenni Vartiainen, Battle Beast ja Teflon Brothers.

Viihdeuutiset

Rocklegenda lyttää nykybändit: ”Älkää kutsuko tuota rock’n’rolliksi!”

Pitkän linjan rocktähti Alice Cooper lukeutuu maailman arvostetuimpien rockmuusikoiden joukkoon. Cooper aiheutti 1970-luvulla paheksuntaa rajuilla lavaesiintymisillään, sillä hän muun muuassa hakkasi keikoillaan kirveellä vauvanukkeja. Nyt mies on kommentoinut nykymusiikin tilaa.

Alice Cooper on kertonut Fusen haastattelussa, että hänen mielestään nykybändit eivät edusta todellista rock ’n’ rollia. Muusikkolegenda selittää videohaastattelussa, että nykyisten rockbändien tulisi miehistyä hieman. Cooperin mukaan rockmusiikissa ei ole kyse siitä, että kaikki on ihanaa.

– Tämän koko ikäluokan pitäisi ehkä syödä pihvit. Ehkä heidän tarvitsee lopettaa vegetaristiruoan syöminen ja mennä ja saada verensä virtaamaan, Alice Cooper pohtii.

– Mumford & Sons on loistava siinä mitä he tekevät, mutta se ei ole rock’n’rollia. Älkää kutsuko tuota rock’n’rolliksi, sillä se on loukkaus rock’n’rollia kohtaan. Ehkä he haluavat kertoa, että he ovat folk-rockia. Kun mennään lavalle, ei siellä soiteta akustista kitaraa ylhäällä, vaan sähkökitaraa alhaalla. Sen pitää olla seksuaalista.

Erityisesti The Lumineers ja Mumford & Sons -yhtyeet joutuvat rocklegendan suurennuslasin alle. Muusikkolegenda kertoo, että rockbändissä oleminen merkitsee lainsuojattomana olemista, eikä siihen kuulu huilujen ja luuttujen soittaminen.

Alice Cooperilla, eli Vincent Damon Furnierilla, on ollut valtava vaikutus rockin kehitykseen, ja hänen usein kuvaillaankin perustaneen shock rock -musiikkigenren. Yhtyeen shokeeraava lava-show on inspiroinut useita muita artisteja, kuten Marilyn Mansonia, Kissiä, Slipknotia, Ozzy Osbournea ja Turbonegroa. Alice Cooper sai yhtyeineen ensimmäisen levytyssopimuksensa jo vuonna 1969 itseltään Frank Zappalta. Zappa julkaisi Alice Cooperin kolme ensimmäistä albumia. School’s Out -levystä tuli yhtyeen läpimurto.

Viihdeuutiset

Muistatko vielä Alice Cooperin? Tältä tähti näyttää nykyisin siviilissä

Pitkän linjan rocktähti Alice Cooper nähtiin taannoin esiintymässä Iron Maiden -yhtyeen kanssa Suomessa. Cooper aiheutti 1970-luvulla paheksuntaa rajuilla lavaesiintymisillään, sillä hän muun muuassa hakkasi keikoillaan kirveellä vauvanukkeja.

Nyt Alice Cooper, tai oikeastaan hänen todellinen minänsä Vincent Damon Furnier, kuvattiin ilman roolihahmonsa maskeja hotellissa New Yorkissa. Takavuosien legendaa hädin tuskin tunnisti.

1970-luvulla heavytähden huhuttiin juovan päivittäin viskipullon ja litroittain olutta. Sittemmin raitistunut tähti on pyrkinyt auttamaan muita muusikkoja päihdeongelmien kanssa. Silti Cooper totesi viime vuonna, että hänen mielestään huumeiden tulisi olla laillisia ja alkoholin laitonta.

Alice Cooperilla, eli Vincent Damon Furnierilla, on ollut valtava vaikutus rockin kehitykseen, ja hänen usein kuvaillaankin perustaneen shock rock -musiikkigenren. Yhtyeen shokeeraava lava-show on inspiroinut useita muita artisteja, kuten Marilyn Mansonia, Kissiä, Slipknotia, Ozzy Osbournea ja Turbonegroa. Alice Cooper sai yhtyeineen ensimmäisen levytyssopimuksensa jo vuonna 1969 itseltään Frank Zappalta. Zappa julkaisi Alice Cooperin kolme ensimmäistä albumia. School’s Out -levystä tuli yhtyeen läpimurto.

Viihdeuutiset

Alice Cooper järkyttää: ”Huumeiden pitäisi olla laillisia”

Pitkän linjan rocktähti Alice Cooper esiintyi kesällä Iron Maiden -yhtyeen kanssa Suomessa. Muusikko aiheutti 1970-luvulla paheksuntaa rajuilla lavaesiintymisillään. Tähti nimittäin muun muuassa hakkasi keikoillaan kirveellä vauvanukkeja.

Alice Cooper oli rajusti riippuvainen alkoholista 1970-luvulla. Rocktähden huhuttiin juoneen päivittäin viskipullon ja litroittain olutta. Sittemmin raitistunut tähti on pyrkinyt auttamaan muita muusikkoja päihdeongelmien kanssa.

Nyt 63-vuotias Cooper kertoi voimakkaan mielipiteensä päihteistä. Rocktähden mielestä kovat huumeet nimittäin pitäisi laillistaa, kun taas alkoholi ja tupakka pitäisi muuttaa laittomiksi päihteiksi. Hänen mielestään alkoholi ja tupakka tappavat enemmän ihmisiä kuin huumeet.

– Jos katsoo tilastoja, niin huumeiden pitäisi olla laillisia. Alkoholi ja tupakka tappavat enemmän ihmisiä, joten ne pitäisi muuttaa laittomiksi, Cooper kertoi OK!-lehdelle.

Alice Cooperilla on ollut valtava vaikutus rockin kehitykseen, ja hänen usein kuvaillaankin perustaneen shock rock -musiikkigenren. Yhtyeen shokeeraava lava-show on inspiroinut useita muita artisteja, kuten Marilyn Mansonia, Kissiä, Slipknotia, Ozzy Osbournea ja Turbonegroa. Alice Cooper sai yhtyeineen ensimmäisen levytyssopimuksensa jo vuonna 1969 itseltään Frank Zappalta. Zappa julkaisi Alice Cooperin kolme ensimmäistä albumia. School’s Out -levystä tuli yhtyeen läpimurto.