Beverly Hills kyttä -hittielokuvat televisiosarjaksi

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kriitikkojen ja yleisön ylistämä koomikko Eddie Murphy tunnetaan muun muuassa Beverly Hills kyttä -elokuvista. Tähti on ollut myös ääninäyttelijänä Shrek-animaatioelokuvissa ja Disneyn Mulan-elokuvassa. Murphy on ollut yksi Hollywoodin menestyksekkäimpiä tähtiä.

Nyt 50-vuotias tähti paljasti suunnittelevansa Beverly Hills kyttä -hittielokuvista televisiosarjaa. Eddie Murphyn tähdittämät toimintakomedioista on julkaistu kolme elokuvaa. Äskettäin huhuttiin, että elokuvat saisivat jatkoa neljännellä jatko-osalla. Axel Foley -roolihahmoa esittänyt Murphy paljasti jatkosuunnitelmistaan elokuvista tuoreessa haastattelussaan.

– Aion tuottaa televisiosarjan Axel Foleysta ja hänen pojastaan. Teen itse juonen ja aion esiintyä sarjassa silloin tällöin, Murphy paljasti Rolling Stone -lehdelle.

Hollywood-tähti myönsi lehdelle, että neljättä elokuvaa oltiin harkittu toteutettavaksi. Murphyn mukaan elokuvalle ei kuitenkaan ole vielä löytynyt hyvää käsikirjoitusta. Tähden mielestä lopputulos olisi huono, jos elokuva tehdään ”pakonomaisesti”.

Suosikkikoomikko valittiin äskettäin vuoden 2012 Oscar-gaalan isännäksi. Gaalan tuottajien tiedetään olevan innoissaan ensi vuoden juontajastaan, mutta Murphy on lähinnä vitsaillut pestistään. Hän kertoi muun muuassa aikovansa virtsata housuihinsa lavalla.

Edward Regan “Eddie” Murphy aloitti uransa stand up -koomikkona ja vuonna 1980 hän liittyi Saturday Night Live -komedia-ohjelman tähtikaartiin. Sittemmin hän on esiintynyt lukuisissa elokuvissa, joista tunnetuimpia ovat Isi hoitaa, Dreamgirls, Pähkähullu professori 1-2 ja Eläintohtori 1-3. Näyttelijällä on viisi lasta entisen vaimonsa Nicole Mitchell Murphyn kanssa. Hänellä on myös yksi lapsi Spice Girls -yhtyeestä tutun Melanie Brownin kanssa.