Tuottoisimman leffatähden elokuvista 7 400 000 000 dollarin lipputulot

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Hollywoodin-supertähtiin lukeutuva Samuel L. Jackson on esiintynyt uransa aikana lukuisissa menestyselokuvissa. Tähden tunnetuimpia elokuvia ovat muun muuassa Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta, S.W.A.T ja Kunniattomat Paskiaiset. Hänet muistetaan myös Tähtien sota -elokuvien jedimestari Mace Winduna.

Nyt Samuel L. Jackson on nimetty kaikkien aikojen tuottoisimmaksi näyttelijäksi. 62-vuotias tähti on esiintynyt uransa aikana yli 100 elokuvassa. Guinness World Records -ennätyskirjan mukaan näyttelijän tähdittämät elokuvat ovat tuottaneet yhteensä huimat 7,4 miljardia dollaria.

Tähtinäyttelijä jätti taakseen ”tuottoisuudellaan” lukuisia menestyksekkäitä tähtiä, kuten Tom Cruisen, Will Smithin ja Matt Damonin. Jackson saakin olla ylpeä tuottoisista elokuvistaan, sillä esimerkiksi Tähtien sota -elokuvat ovat tuottaneet 2,4 miljardia dollaria. Myös Jacksonin tähdittämä Jurassic Park -elokuva on tuottanut 914 miljoonaa dollaria.

Samuel L. Jackson muutti New Yorkiin 1970-luvulla toteuttaakseen haaveensa ammattinäyttelijän urasta. Jackson teki läpimurtoroolinsa Quentin Tarantinon elokuvassa Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta. Elokuva teki näyttelijästä yhden Hollywoodin kuuluisimmista ja halutuimmista tähdistä. Näyttelijä on toiminut myös ääninäyttelijä muun muuassa elokuvassa Ihmeperhe. Jackson on antanut äänensä myös Grand Theft Auto: San Andreas -pelin komisario Tenpennylle.