Kotkan aiheuttama varjoliito-onnettomuus tallentui

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Varjoliito on saanut Suomessakin hyvin jalansijaa viimeisten 20 vuoden aikana, vaikka lajia ei täkäläisiin maisemiin alunperin tarkoitettukaan. Muualla maailmassa varjoliitäjät lähtevät ilman vuorenrinteiltä, mutta Suomessa joudutaan turvautumaan pääasiassa hinauksiin.

Nyt verkossa on julkaistu raju video, jossa nähdään kuinka venäjäinen varjoliitäjä joutuu vaikeuksiin Himalajan vuoristossa. Ongelmat alkavat, kun kaksi kotkaa hyökkäävät lentolaitteen kimppuun. Toinen niistä ehtii väistää varjoliitäjää, mutta toinen osuu siiven kevlar-punoksiin ja takertuu niihin.

Kuva: YouTube

Takertumisen johdosta siipi joutuu lentokyvyttömään tilaan ja lentäjä joutuu käyttämään varavarjoa pelastautuakseen. Vaarallisista maisemista huolimatta tarinalla oli kuitenkin onnellinen loppu, sillä pilotin lisäksi myös kotka selvisi hengenvaarallisesta onnettomuudesta vammoitta. Suomessa varjoliitoa kouluttaa esimerkiksi Tampereen kevytilmailukerho ry.