Elokuvien SkyNet lähestyy? Robotti oppi juoksemaan kuin ihminen – katso video

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Terminator-elokuvissa yhtenä päätähtenä oleva SkyNet-tietoverkko on elokuvissa muodostanut itsestään sähköisesti elävän organismin, joka on yllättäen kääntynyt taistelemaan ihmisiä vastaan. Monet pelkäävät sellaisen olevan tulevaisuudessa mahdollista myös tosielämässä.

Nyt mittavaa kehitystä on tapahtunyt myös Japanissa, jossa Asimo-robotti on hämmentänyt taidoillaan jo vuosien ajan. Tuoreimmassa päivityksessä Asimo on oppinut sekä juoksemaan että hyppimään ihmisen tavoin. Videota katsellessa ei voi välttyä ajatukselta siitä koska aseistetut Asimot kiitävät sotatantereilla ympäri maailmaa.

Kuluvana syksynä uutisoitiin kuinka Googlen valmistama ja tekoälyllä varustama robottiauto joutui Yhdysvalloissa ensimmäiseen kolariin ajettuaan sitä ennen virheettömästi peräti 300.000 kilometriä. Kaiken lisäksi kolari oli ihmisen syytä. Robottiautot saivat kesäkuussa luvan kaasutella Nevadan osavaltiossa ilman kuljettajaa. Lakiehdotusta kritisoivien mukaan kyseessä on vaarallinen askel, koska siinä robotit saavat käyttöönsä voimakkaiden autojen hevosvoimat.