Skandaali: Palomiehet jättivät perheenäidin tahallaan kuolemaan

Ohhoh! · Stara.fi

Britanniassa on noussut valtava kohu tapauksesta, jossa kahden teini-ikäisen lapsen äiti Alison Hume menehtyi traagisesti pudottuaan 20 metriä syvään kuoppaan. Kuolemaa ei aiheuttanut nimittäin putoaminen, vaan pelastamatta jättäminen. Palomiehet eivät nimittäin suostuneet pelastamaan naisen henkeä, vaikka heillä olisi ollut siihen mahdollisuus.

Alison Hume oli vierailemassa ystävänsä luona 26. heinäkuuta 2008, kun hän putosi yllättäen ystävänsä talon pihamaalla olleeseen syvään kuoppaan. Nainen loukkaantui pudotuksessa vakavasti, mutta ei kuolettavasti. Paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen yksiköitä. Yksi palomies laskettiin vinssillä alas tarkistamaan naisen tilanne. Heti perään alas vinssattiin ensihoitaja antamaan kriittisessä tilassa olevalle naiselle huopia ja lisähappea.

Pian paikalle saapui palopäällikkö Paul Stewart, joka yllättäen kielsi ensihoitajaa menemästä toistamiseen alas naisen luokse ja kielsi muitakin menemästä alas ja auttamaan siellä tuskasta huutavaa naista. Stewartin käskystä pelastustoimet siis keskeytettiin. Puolen tunnin kuluttua hänen tilalleen tuli palopäällikkö Billy Thompson, joka piti kollegansa määräykset voimassa, Daily Mail uutisoi.

Päälliköt kielsivät vinssin käytön, sillä se oli heidän mukaansa tarkoitettu ainoastaan palomiesten omaan käyttöön. Tämä päätös johti lopulta naisen kuolemaan. Ensihoitajat kykenivät nimittäin ainoastaan odottamaan tilanteen ratkeamista. Kaksi tuntia myöhemmin paikalle tuli vuorikiipeilyyn erikoistunut miehistö, jonka avulla nainen saatiin viimein ylös. Tuolloin hän oli kuitenkin jo saanut hypotermiasta johtuvan sydänkohtauksen ja kuoli sairaalassa.