Mullistaako Google Music musiikkimaailman?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kilpailu ihmisten musiikista ja viihteen kulutuksesta kiihtyy koko ajan. Apple avasi tällä viikolla iTunes-palveluunsa uuden Match-palvelunsa, jossa käyttäjät voivat kuunnella musiikkiaan myös pilvestä käsin kaikilla Applen päätelaitteillaan. Nyt apajille astuu nettijätin Google Music.

Googlen päänavausta musiikkirintamalla ollaan odotettu kuluttajien parissa innolla ja kilpailijoiden parissa kauhulla. Nyt Google Music on lanseerattu ja lähitulevaisuus näyttää miten markkinaosuus eri toimijoiden välillä jakautuu.

Googlen palvelussa Android Marketista tuli myös musiikkikauppa ja iTunesin Matchin tavoin kuluttajat voivat ladata omaa musiikkiaan pilveen. Nettijätin mukaan sen kaupassa on nyt myynnissä 13 miljoonaa eri kappaletta. Kaikki levy-yhtiöt eivät kuitenkaan ole vielä mukana palvelussa.