61 valaan joukkoitsemurha järkyttää – katso shokkikuvat

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Eläinystäviemme maailmasta löytyy aika ajoin todisteita siitä, että myös eläimet voivat tehdä itsemurhan. Asiasta ei ole saatu selvää varmuutta, mutta joidenkin eläinyksilöiden tiedetään tiedostavan tulevan kuolemansa. Nyt Uudessa-Seelannissa ihmetellään suuren valasparven erikoista kuolemaa.

Slate-sivuston mukaan Farewell Spit -rannan hietikolta löytyi maanantaina peräti 61 valasta. Viranomaisten mukaan 18 valaista oli hengissä vielä löytöhetkellä. Yhden teorian mukaan valaiden uskotaan tehneen joukkoitsemurhan. Katso järkyttävät kuvat tästä.

Valaslauman uskotaan seuranneen yhtä valastoveriaan, joka rantautui hietikolle meren kuohuista. Laumassa ja tiivissä yhteisössä elävät valaat eivät siis jättäneet toveriaan yksin, vaan rantautuivat yhdessä tämän kanssa varmaan kuolemaan.

Slate-sivuston Brian Palmerin mukaan etenkin valaiden, ankkojen, koirien ja lehmien itsemurhista on saatu todisteita. Ankkojen ja koirien on uskottu tehneen itsemurhia hukuttautumalla. Jotkut lehmät taas ovat päättäneet elämänsä kävelemällä kalliolta kuolemaan.