Valtava kohu: Arabityttö julkaisi alastonkuvansa netissä

Ohhoh! · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka Saudi-Arabiassa aiotaan kieltää naisten silmienkin näkyminen julkisilla paikoilla. Tähän mennessä silmät ovat olleet ainoa osa naista, joka on saanut näkyä kaapujen alta. Nyt konservatiivinen arabimaailma on raivostunut erään nuoren tytön tempauksesta.

20-vuotias egyptiläinen opiskelijatyttö Aliaa Magda Elmahdy on ilmaissut keskimääräistä näkyvämmin vastustavansa maansa rajoitettua sananvapautta. Hän nimittäin julkaisi blogissaan itsestään rohkean alastonkuvan, jossa mitään intiimiä ruumiinosaa ei peitetty.

Alastomuus on rankasti kielletty Egyptissä kaikissa muodoissaan – myös taiteena. Alastonkuva on siis maassa ennennäkemätöntä. Maassa järjestetään vaalit 28. marraskuuta, ja kohukuva on otettu esiin myös vaaleihin liittyvissä keskusteluissa. Paljastuskuva on suututtanut sekä liberaalit, että vanhoilliset islamistit. Liberaalien mukaan se asettaa heidät huonoon asemaan, New York Times uutisoi.