Kauniit silmät kielletään Saudi-Arabiassa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina islamilaisissa maissa teinitytöille tehdyt raakuudet ovat olleet runsaasti otsikoissa, sillä heitä on tapettu sharia-lain nojalla ruoskimalla vain siksi että he ovat joutuneet raiskaajan uhreiksi. Taannoin 19-vuotias tyttö kivitettiin kuoliaaksi, koska hän oli osallistunut kauneuskilpailuun.

Erityisen paljon kohuotsikoissa on ollut Saudi-Arabia. Naiset joutuvat jo nyt peittämään itsensä päästä varpaisiin, mutta nyt maassa ollaan menossa vieläkin pidemmälle. Naisista näkyvät nykyisin ainoastaan silmät, mutta sekin on uskontopoliisille liikaa. Kauniiden silmien pelätään tuovan miesten mieheen likaisia ajatuksia, joten nekin tulee jatkossa peittää, jos uusi lakiehdotus ehdotus menee läpi.

Maaliskuussa teinipoika tuomittiin Saudi-Arabiassa saamaan 120 raipaniskua ja kuukausiksi vankilaan hänen suudeltuaan tyttöä. Jotkut teini-ikäiset tuomitut ovat menettäneet henkensä jo alle 80 raipaniskusta. Viime vuonna Saudi-Arabiassa tuomittiin sharia-lain perusteella teloitettavaksi libanonilainen televisiotähti, joka oli tarjonnut kotimaassaan ennustajapalvelua televisiokatsojille.

Helmikuussa bangladeshiläinen 14-vuotias tyttö kuoli raipaniskuihin, koska oli joutunut serkkunsa raiskaamaksi. Tammikuussa bangladeshiläinen 16-vuotias tyttö sai 101 raipaniskua, koska tuli raiskatuksi ja raskaaksi. Arabiemiraattien Dubaissa puolestaan englantilainen pariskunta tuomittiin viime vuonna kuukaudeksi vankilaan, koska he suutelivat toisiaan ravintolassa. Suomessa kansanedustaja Kimmo Sasi totesi viime vuonna, että sharia-lakia voisi hänen mukaansa soveltaa myös Suomessa muslimien välisten riitojen sovittelemisessa.