Lapsenraiskaaja vetosi ihmisoikeuksiinsa – ja iski heti uudelleen

Ohhoh! · Stara.fi

Britanniassa kohistaan parhaillaan tapauksesta, jossa teinitytön raiskannut kongolainen William Danga vetosi ihmisoikeuksiinsa, jotta häntä ei karkotettaisi kotimaahansa. Miestä ei karkotettu maasta, joten hän sai tilaisuuden iskeä uudelleen – ja myös teki niin.

39-vuotias mies jäi kiinni ja tuomittiin teinitytön raiskauksesta jo kymmenen vuotta sitten. Ihmisoikeuksiin vedonnutta kongolaista ei rikoksensa törkeydestä huolimatta karkotettu maasta. Nyt hänet on kuitenkin tuomittu kiinni neljä- ja seitsemänvuotiaiden pikkulasten raiskauksista. Teko ei olisi ollut mahdollinen, mikäli mies olisi tuomionsa mukaisesti karkotettu maasta tuomionsa kärsimisen jälkeen, Daily Mail uutisoi.

Tällä viikolla tuoreimpia tekoja käsiteltiin oikeudessa, jossa myös tuomari esitti tyrmistyksensä siitä, että miestä ei aikoinaan poistettu maasta. Mies sai jäädä maahan, koska hänellä oli Britanniassa syntynyt lapsi yhdessä tyttöystävänsä kanssa ja koska hän vetosi oikeuteensa elää perhe-elämää maassa. Nyt hänet tuomittiin 15 vuodeksi vankeuteen.

Britit ovat raivostuneet siitä miten mies onnistui lainsäädännön porsaanreikien avulla jäämään maahan ja jatkamaan rikollista uraansa. Tapaus ei ole edes ainoa laatuaan, sillä kaksi kuukautta sitten 24-vuotias nigerialainen raiskaaja onnistui välttämään karkotuksen vetoamalla siihen, että hänellä on oikeus perhe-elämään Britanniassa.