Lentokentän toimiva pienoismalli maksoi 3,5 miljoonaa – katso pysäyttävä video

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Pienoismallien rakentajat tähtäävät yleensä mahdollisimman tarkkaan autenttisuuteen, joka onkin onnistunut erityisen hyvin esimerkiksi rautateiden pienoismalleissa. Lentokentät ovat sen sijaan täysin toista maata, kun koneiden ja ajoneuvojen tulisi liikkua kuten oikealla kentälläkin.

Nyt Saksassa on rakennettu enennäkemättömän upea pienoismalli, jossa lentokoneet lentävät, laskeutuvat ja rullaavat ja jossa osa ajoneuvoistakin liikkuu platalla. Pienoismallin suunnittelu ja rakentaminen kestivät peräti kuusi vuotta. Knuffingen Airport -niminen projekti perustuu vuonna 1911 avattuun Hampurin lentokenttään, joka on maailman vanhin edelleen toiminnassa oleva lentokenttä.

Pienoismalli on nyt avattu yleisölle Hampurin Miniatur Wunderlandissä. Lentokoneita on 40 ja liikkuvia ajoneuvoja huimat 90 kappaletta. Projektin hinta oli 3,5 miljoonaa euroa, joten omaan autotalliin vastaavaa tuskin kannattaa rakentaa.