Poliisi varoittaa: Perverssien uusi sukupolvi leviää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Naisten salakuvaaminen kylpyhuoneissa ja yleisissä vessoissa on ollut viime aikoina esillä myös Suomessa, kun viime kesänä urheilutapahtumassa jäi kiinni miespuolinen salakuvaaja. Nyt Japanissa poliisi on varoittanut naisia ”perverssien uudesta sukupolvesta”.

Viranomaiset ovat pyytäneet naisia olemaan varuillaan chikan-miesten varalta. Nämä ovat varustautuneet uusimmalla kuvaustekniikalla ja yrittävät saada tallennettua otoksia naisten intiimialueista jakaakseen kuvat ja videot edelleen. Yleensä tarkoituksena on päästä ottamaan kuvia naisten hameiden alta esimerkiksi kauppakeskuksissa, toreilla, junissa ja kaupoissa.

Poliisin mukaan heidän tietoonsa tulleiden tapausten määrä on kasvanut peräti 60 prosenttia viidessä vuodessa. Vuonna 2006 poliisille ilmoitettiin 1.087 salakuvausta, mutta tänä vuonna tapauksia on ilmoitettu jo 1.702, The Straits Times uutisoi.