Älä varasta nörtin tietokonetta – tai kosto on suloinen

Digi Ohhoh! · Stara.fi

Kerroimme taannoin tapauksesta, jossa rikollinen varasti hakkerin kannettavan tietokoneen ja joutui naurunalaiseksi. Hakkeri nimittäin pääsi edelleen kirjautumaan omalle koneelleen ja julkaisti rikollisen sinne tallentamat tiedot, alastonkuvat ja salasanat verkossa.

Nyt vuorossa on toinen hieman vastaava tilanne. Tietotekniikka-alan ammattilainen David Duffy menetti kannettavan tietokoneensa varkaille, mutta onnistui myöhemmin löytämään koneen verkosta. Britannian Manchesterissä asuva mies paikallisti koneensa Teneriffalta ja onnistui kirjautumaan siihen sisään. Lisäksi Duffy vaihtoi koneensa salasanan, Daily Mail uutisoi.

Tämän jälkeen Duffy käynnisti koneen nettikameran ja sai kuvattua varastetun koneensa käyttäjän. Hän lähetti ottamansa kuvan Playa de las Americasin poliisille, joka tunnisti miehen ja löysi nopeasti tämän asunnolle. Molemmat varastetut tietokoneet löytyivät miehen kotoa ja ne palautettiin oikealle omistajalleen.

Maailmalla on uutisoitu jo lukuisista tapauksista, joissa esimerkiksi varastettu iPad tai iPhone on opastanut poliisit suoraan rikollisen kotiin GPS-toimintonsa avulla. Esimerkiksi The Black Eyed Peas -yhtyeen Will.i.am sai taannoin omaisuutensa takaisin iPadinsä avulla.