Legendaariset kuvat julki – näin puolialaston Bond-kaunotar kullattiin

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Brittiläinen näyttelijätär Shirley Eaton tunnetaan erityisesti Bond-tytön roolistaan elokuvassa 007 ja Kultasormi. 74-vuotias tähti lopetti näyttelemisen jo vuonna 1969, koska hän halusi keskittyä perhe-elämäänsä. Eaton on toiminut myös laulajana, mutta veteraanitähti tunnetaan parhaiten näyttelijän urastaan.

Nyt vuoden 1964 Bond-elokuvan kulisseista ikuistetut mustavalkokuvat myytiin huutokaupassa huikeaan hintaan. Seksikkäissä kuvissa nimittäin nähdään kuinka Jill Mastersonin -roolihahmoa näytellyttä Shirley Eatonia maalataan legendaariseen Bond-kohtaukseen kultaisella vartalomaalilla. Näyttelijättären vartalon sulojen suojina ovat vain pienet rintasuojat ja minipöksyt.

Kuva: David Hurn, BNPS

Yksityinen keräilijä huutokauppasi kuvat itselleen 2.580 punnalla. Kuvat ikuisti valokuvaaja David Hurn, jonka tehtävä oli kuvata näyttelijöitä Bond-elokuvan kuvauksissa. Eaton päällystettiin kullalla erääseen elokuvan kohtaukseen, missä Bond-näyttelijä Sean Connery löytää menehtyneen vartalomaalatun Mastersonin makuuhuoneesta.

Shirley Eaton esiintyi vuonna 1950 – 1960 -luvulla lukuisissa elokuvissa. Hän on näytellyt muun muuassa elokuvissa Three Men In A Boat, Date with Disaster, Lide Is a Circus ja The Girl Hunters. Hänet tunnetaan kuitenkin parhaiten Bond-tytön roolistaan. Näyttelijätär joutui 007 ja Kultasormi -elokuvaa tehdessä rajujen huhujen keskelle, kun hänen väitettiin kuolleen elokuvan kuvauksissa. Hän kuitenkin tyrmäsi pitkään velloneet huhut vuonna 2003.