Löytökoira on liian ruma lemmikiksi: ”Kukaan ei huoli sitä”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Eläinrakkaiden julkkistähtien on viime aikoina uutisoitu auttaneen kulkukoiria ja adoptoineen itselleen löytökoiria. Esimerkiksi perijätär Paris Hilton tarjosi äskettäin kulkukoiralle 38 euron luksusillallisen. Teinitähti Selena Gomez taas pelasti viime kuussa Baylor-koiran eläinsuojelukeskuksesta.

Nyt erään Hettie-koiran kohtalo harmittaa Britannian eläinsuojelun työntekijöitä. Neljävuotias mastiffi löydettiin taannoin järkyttävän huonossa kunnossa kadulta, jonka jälkeen eläinpelastajat ottivat hylätyn koiran hoiviinsa. Nyt syyhystäkin kärsinyt koiraköriläs ei löydä itselleen uutta kotia, koska ihmiset pitävät sitä liian rumana.

– Ihmiset eivät halua Hettietä lemmikikseen, koska he eivät pidä koiraa viehättävän näköisenä. Hettie on kokenut paljon pahoja asioita, joten tämä on surullista, Blue Cross -eläinsuojelukeskuksen Elly Griffiths kertoi The Daily Mail -lehdelle.

Hettie-koira löydettiin hylättynä Kinghamin arvostetusta kylästä. Koiran entisten törkeiden omistajien uskotaan käyttäneen Hettietä vain rahantekovälineenä, sillä nuorta koiraa käytettiin vain pentueiden tekemiseen. Eläintyöntekijöiden mukaan narttukoiralla on lempeä luonne ja se tulee toimeen ihmisten ja muiden koirien kanssa.