Näin Hollywood-elokuvat huijaavat katsojia – katso paljastusvideo

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuvien ja televisiosarjojen tekekemisessä on jo vuosikymmenten ajan käytetty niin sanottua chroma key -tekniikkaa, jossa näyttelijät seisovat vihreän kankaan edessä. Kankaan tilalle voidaan helposti vaihtaa mikä tahansa maisema. Tekniikka on kehittynyt vuosien varrella huimasti, mutta sen perusajatus on käytössä edelleen lähes sellaisenaan.

Nyt verkossa on julkaistu havainnollinen video, jonka jälkeen katsojat seuraavat elokuvia mahdollisesti hieman uusin silmin. Sinä nimittäin nähdään miten massiivisesti chroman lisäksi myös digitaalitekniikka vaikuttaa elokuvissa. Leffastudion takanurkassa voidaan kuvata kohtausta, jonka tähdet sijoitetaan lopullisessa elokuvassa esimerkiksi keskelle New Yorkin Times Squarea.