Kalastajat katosivat mystisesti merellä – löytyivät 500 kilometrin päästä saarelta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmalla tulee ilmi silloin tällöin melkoisia selviytymistarinoita. Taannoin eräs yhdysvaltalainen kiipeilijä oli kateissa kolmen päivän ajan pudottuaan 15 metriä kallionkielekkeeltä. Jalkansa murtanut nainen oli pitänyt itsensä hengissä syömällä ötököitä. Toisesta tapauksesta tehtiin myös elokuva 127 tuntia.

Nyt kauan kadoksissa olleiden kalastajien kerrotaan löytyneen Tyyneltämereltä. 53- ja 26-vuotiaat miehet olivat kadoksissa peräti viiden viikon ajan. Yhdysvaltojen rannikkovartiosto löysi nälkiintyneet miehet pieneltä korallisaarelta 500 kilometrin päästä kalastajien katoamispaikasta.

Australialaisen ABC-radiokanavan mukaan miehet katosivat mystisesti Kiribati-saaren lähistöllä. Saaren paikallisten asukkaiden mukaan kalastajia katoaa jatkuvasti merelle pitkien ja suunnittelemattomien matkojen johdosta. Meren armoille joutuvista kalastajista onnekkaimmat huuhtoutuvat Tyynenmeren pienille atollisaarille, eli kehäriutoille.

– Kiriban saaren asukkaat ovat hyvin sitkeitä yksilöitä. He lähtevät veneellä merelle ja eksyvät, mutta onnistuvat silti selviytymään. Se on uskomatonta, Marshall Island -lehden päätoimittaja Giff Johnson kertoi radiokanavalle.

Vuonna 2005 kolme meksikolaista kalastajaa olivat mystisesti kadoksissa peräti vuoden ajan. Miehet lähtivät veneellä Tyynellemerelle San Blas -saaristolta ja katosivat sen jälkeen. Kalastajat ilmestyivät Marshall-saarille vuosi katoamisen jälkeen. Miesten katoamispaikan ja löytöpaikan välimatkaksi mitattiin noin 8000 kilometriä.