Maailman paras kaupunki löytyy Euroopasta – myös Helsinki yllätti

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Amerikkalainen Newsweek-lehti nimesi taannoin Suomen maailman parhaaksi maaksi. Suomi sijoittui listauksessa ykköseksi muun muuassa laadukkaan koulutuksena ja elämänlaadunsa vuoksi. Myös Suomen poliittista ympäristöä ja talouselämää ihailtiin.

Nyt The Daily Mail -uutisoi vuosittaisesta asumiskyselystä, missä nimetään maailman parhaimmat kaupungit. Unelmien kaupungin maineen saanut Wien voitti jälleen kerran ykköspaikan listalla. Itävallan pääkaupunki on nimittäin äänestetty maailman parhaaksi jo kolme kertaa.

Wienissä asuu noin 1,7 miljoonaa ihmistä ja kyselyn mukaan kaupunki tarjoaa maailman parhaimman elämänlaadun asukeilleen. Listauksessa toiseksi sijoittui Sveitsin Zurich ja kolmantena huomioitiin Uuden-Seelannin suurin kaupunki Auckland.

Tänä vuonna vuosittaiseen asumiskyselyssä nimettiin myös maailman turvallisimpia kaupunkeja. Luxemburg sijoittui ykköseksi ja Sveitsin Bern toiseksi. Helsinki sijoittui äänestyksessä kolmanneksi turvallisimmaksi kaupungiksi koko maailmassa. Lontoo sijoittui kyselyn mukaan vasta 68. sijalle kasvaneen rikollisuutensa vuoksi.