Lukiolaisten tempauksesta näyttävä nettihitti – katso video

Nettivideot Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Koulut järjestävät säännöllisesti opiskelijoiden ja opettajien keskuudessa esimerkiksi yhteishenkeä parantavia tilaisuuksia. Nyt eräät kanadalaiset lukiotytöt onnistuivat luomaan kouluunsa yhteishenkeä videolla, josta moni kouluyhteisö voisi ottaa mallia.

St. Thomas Aquinas -lukiossa kolmatta vuotta opiskelevat Nicole Coenen ja Lauren Darby nimittäin onnistuivat kokoomaan yhteen puolet koulun 1.250 opiskelijasta videoprojektinsa avulla. Teinitytöt tuottivat opettajansa avustuksella huulisynkatun esityksen poppari Katy Perryn Firework-hittikappaleesta. Näyttävä video leviää parhaillaan verkossa nopeasti.

– Videon suunnittelu kesti yli kaksi kuukautta. Oli upeaa nähdä, miten paljon koulumme yhteishenki parani videon myötä, opiskelijat kertoivat Radar Online -sivustolle.

Teinityttöjen mukaan heidän videoprojektinsa ensimmäiseen kokoukseen saapui vain neljä koulun oppilasta. Sittemmin rutkasti tähtisäteitäkin sisältävä projekti sai koko koulun innostumaan ja suunnittelemaan videota. Videolla muun muuassa nähdään, kuinka kemian opettaja innostuu laulamaan kappaletta räväkästi luokan edessä.