Teinipojan kännitohelointi – piraijat söivät elävältä

Ohhoh! · Neea Jokinen

Suomenkin valkokankailla nähtiin taannoin Piranha 3D -elokuva, joka kertoi Victoria-järvessä elävistä tappajapiraijoista. Elokuvassa muun muuassa teini-ikäiset tytöt ja pojat joutuivat verenhimoisten piraijoiden uhreiksi kevätloman railakkaiden rantabileiden aikana.

Nyt Boliviassa on tullut ilmi traaginen tapaus, missä piraijat söivät elävältä 18-vuotiaan pojan. Teinipojan kerrottiin hypänneen Yata-jokeen kännissä ja joutuneen lihansyöjäpiraijoiden uhriksi. Guayaramerin poliisin Daniel Cayayan mukaan teini menehtyi menetettyään liikaa verta kalojen hyökkäyksessä.

Paikallinen Erbol-radiokanava ilmoitti rajusta hyökkäyksestä heti tiedon tultua ilmi. Kalastusta harrastaneen teinipojan uskotaan tehneen itsemurhan, sillä hän tiesi piraijoiden elävän kyseisessä joessa. Terävähampaiset lihansyöjät liikkuvat laumoissa ja ne voivat tuhota ihmisvartalon minuuteissa.

Piraijoiden ihmisiin kohdistuneet rajut hyökkäykset ovat harvinaisia, mutta tänä vuonna Brasiliassa Daveron-rannalla nähtiin ensimmäisen kerran piraijoita. Piraija-kalaparven nimittäin kerrottiin hyökänneen joella 15 ihmisen kimppuun. Uimarit ehtivät karkuun, mutta yksi menetti piraijoille varpaansa.