Lasten joululahjatoiveissa huolestuttava muutos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jouluaatto lähestyy jo kovaa vauhtia, ja lapset ympäri maailmaa laativat parhaillaan toivelistoja joululahjoikseen. Nyt Yhdysvalloissa on huomattu, että käynnissä olevalla taloudellisella taantumalla on ollut huolestuttava merkitys lasten toiveisiin.

Brittiläinen Daily Mail -lehti raportoi tutkimuksesta, jonka mukaan monet lapset ovat vähentäneet toiveitaan perheidensä elintason heikentyessä. Huolestuttavinta on ollut kuitenkin se, että monet lapset ovat yhä useammin jättäneet lelut toivomatta.

Lasten toivelistoilla on tänä vuonna ollut esimerkiksi rahaa lämmityslaskuun, ruokaan ja asuntoon sekä työpaikka äidille tai isälle. Lisäksi lelujen sijaan on toivottu uusia lapasia ja kenkiä. Taantuma on siis ainakin Yhdysvalloissa näkynyt jo nyt selvästi myös lasten elämässä, jota lahjalistat yleensä hyvin peilaavat. Tutkimukseen haastateltiin 500 joulupukkina toimivaa henkilöä.

– Nämä lapset ymmärtävät perheensä tilanteen, kun he pyytävät lahjoja. Luulen, että vanhemmat kertovat heille, että taloudellinen tilanne on vaikea, ja pyytävät lapsia listaamaan vain kaksi-kolme asiaa. Vanhemmat rohkaisevat lapsiaan säästäväisiksi, joulupukkina toimiva 69-vuotias Richard Holden kertoi.