New Year’s Eve – arvostelu

Elokuvat · Elina Sipiläinen

New Year’s Eve on romanttinen komedia, joka nimensä mukaisesti sijoittuu uudenvuodenaattoon. Elokuva kertoo useita samanaikaisia tarinoita New Yorkissa uutta vuotta vastaanottavista sinkuista ja pariskunnista, joille kaikille uusi vuosi merkitsee toivoa ja alkua jollekin uudelle.

New Year’s Eve on kuin toisinta vuonna 2010 ilmestyneestä Ystävänpäivä-elokuvasta. Elokuvissa on täysin sama idea, eli valkokankaalla nähdään suuria Hollywood-tähtiä toisensa perään ilman sen suurempia juonikuvioita. Käsikirjoituksen ja juonen ohella elokuvasta puuttuvat myös pääroolit, sillä kukin tähti vilahtaa valkokankaalla vain lyhyen hetken kerrallaan.

Elokuvassa nähdään niin suuri joukko henkilöhahmoja, että niistä jokainen jää katsojalle etäiseksi. Pääroolin tittelin elokuvassa voisikin näyttelijöiden sijaan antaa New Yorkin Times Squarelle, jonka valomainokset vilkkuvat tiuhaan useissa eri kohtauksissa.

Puuttuvan juonen vuoksi hulppeat puitteet ja nimekkäät Hollywood-tähdetkään eivät pysty pelastamaan elokuvaa. New Year’s Eve jää pinnalliseksi ja erittäin ennalta-arvattavaksi kliseeksi, joka olisi saanut jäädä tekemättä. Elokuvan hauskin kohtaus nähdään vasta sen loputtua, kun näyttelijöiden pilailuotosten joukosta löytyy itseironinen viittaus Ystävänpäivä-kaksoseen.

Genre: Komedia, romantiikka

Ohjaus: Garry Marshall

Pääosissa: Michelle Pfeiffer, Jon Bon Jovi, Hilary Swank, Sarah Jessica Parker, Jessica Biel, Ashton Kutcher, Robert De Niro, Katherine Heigl, Zac Efron, Josh Duhamel, Abigail Breslin, Lea Michele, Halle Berry, Sienna Miller, Alyssa Milano, Carla Gugino, Sara Paxton, Sofia Vergara, Til Schweiger, Chris ”Ludacris” Bridges, Hector Elizondo

Ensi-ilta: 9.12..2011

Kesto: 1:58

Pisteet: 1/5