Hämmentävä luonnonilmiö kuvattiin ilmasta

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Harvinaisia luonnonilmiöitä nähdään ajoittain ympäri maailmaa, mutta harvoin niitä saadaan ikuistettua kuviksi ja videoiksi yläilmoista. Niin sanottu Morning Glory -pilvi on hämmentänyt tutkijoita jo vuosien ajan, ja pitkällisten valmistelujen jälkeen harvinainen pilvimuodostelma on nyt saatu kuvattua erikoisesta perspektiivistä Australian Queenslandin rannikolla.

Kyseessä on noin 600 metriä korkea ja 1.000 kilometriä pitkä muodostelma, joka jyrää Australian rannikolle oikeissa sääolosuhteissa aiheuttaen allaan rajuja tuulenpuuskia. Videolla nähdään kuinka ammattiriippuliitäjä Jonny Durand lentää ensimmäisenä ihmisenä tämänkaltaisen pilvimuodostelman päällä ja ikuistaa sitä samalla valokuviksi ja videolle.Kuva: YouTube