Häpykarvoitus kuolemassa sukupuuttoon

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Naisten ja miesten intiimialueilla on tapahtunut kymmenen viime vuoden aikana merkittävä muutos, kun karvattomuus on levinnyt erittäin laajalle. Niin sanottujen brasilialaisten bikinivahausten suosion on ollut jo pitkään räjähdysmäisessä kasvussa ja merkittävä osa muistakin ajelee karvoitustaan.

Nyt The Atlantic -verkkolehti kertoo, että häpykarvoitus on kuolemassa sukupuuttoon, koska tuoreen tutkimuksen mukaan suurin osa alle 30-vuotiaista ihmisistä haluaa elää ilman karvoitusta. Karvattomuuden edistäjinä pidetään erityisesti aikuisviihdettä, pienentyneitä bikineitä sekä Sinkkuelämää-televisiosarjan ja lukuisten suosittujen realitysarjojen antamaa esimerkkiä.

Indianan yliopiston tutkimuksessa 18 – 24-vuotiaista nuorista naisista lähes 60 prosenttia on joskus ajanut kaikki häpykarvansa pois. Tutkijat Debby Herbenick ja Vanessa Schick kertoivat lehdelle, että myös 25 – 29-vuotiailla on samanlaisia kokemuksia, mutta hieman vähemmän. Koskaan aiemmin ei karvattomuus ole ollut näin yleistä.