Maailman lyhyin nainen on 62,8 senttinen: ”Kuin nukke”

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman lyhyimmän naisen titteli on siirtynyt intialaiselle Jyoti Amgelle, joka täytti perjantaina 18 vuotta. Syntymäpäivänään hänet kruunattiin virallisesti maailman lyhyimmäksi naiseksi, kun hän vastaanotti Guinnessin ennätystenkirjan vahvistuksen asialle.

Nagpurin kaupungissa asuva Jyoti Amge on vain 62,8 senttiä pitkä, eli seitsemän senttiä lyhyempi kuin ennätyksen edellinen haltija, amerikkalainen Bridgette Jordan. Titteli ei ollut Amgelle kovin uusi asia, sillä hän oli ennen sitä vuosikausia maailman lyhyin teini.

– On hienoa olla tämän kokoinen, sillä ilman sitä en olisi saavuttanut maailmanennätystä enkä olisi päässyt matkustelemaan. Nyt olen käynyt Japanissa ja Euroopassa, Jyoti Amge kertoi BBC:lle.

Kaikkien aikojen lyhyin ihminen oli vuonna 1895 kuollut hollantilainen Pauline Musters, joka oli vain 61 sentin pituinen.