Facebook uhkaa haastaa Mark Zuckerbergin oikeuteen

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on ajautunut kahnaukseen israelilaisen yrittäjä Mark Zuckerbergin kanssa. Miehellä on sama nimi kuin suositun yhteisöpalvelun perustajalla. Hän ei ole kuitenkaan alunperin syntynyt Mark Zuckerbergiksi.

Rotem Guez -nimisenä syntynyt mies haastoi Facebookin tammikuussa oikeuteen, kun palvelu oli sulkenut hänen profiilinsa. Profiilia ei ole sittemmin avattu, MarkZuckerbergOfficial.com uutisoi. Facebook ilmoitti harkitsevansa miehen haastamista oikeuteen, koska hänen yrityksensä Like Store oli rikkonut palvelun sääntöjä myymällä tykkäyksiä eri sivuille.

Joulukuun alussa Guez vaihtoi nimensä virallisesti Mark Zuckerbergiksi, joka lukee jatkossa myös hänen passissaan ja henkilöllisyystodistuksessaan. Vain viikko tämän jälkeen Facebookin lakimiehet lähettivät uuden uhkauskirjeen tietämättä, että heidän tulee niin halutessaan haastaa oikeuteen Mark Zuckerberg. Aika näyttää tuleeko Facebook haastamaan perustajansa nimikaiman oikeuteen.