Raju syytös: Kardashianit käyttävät orjatyövoimaa!

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Rikkaat Kardashianit -realitysarjassa kuvataan värikkään julkkisperheen arkea. Uusperheen elämänkäänteet ovatkin tulleet tutuksi katsojille, sillä perheen arjesta ei puutu dramatiikkaa. Etenkin Kardashianien sisaruskatras Kim, Kourtney ja Khloe ovat nauttineet julkisuuden valokeilasta.

Kardashianit tunnetaan myös bisneksistään, sillä he omistavat muun muuassa useita vaatemallistoja. Nyt julkkisperhe on joutunut kohun ympäröimäksi, sillä heitä syytetään orjatyövoiman käytöstä. Star-lehden toteuttaman tutkimuksen mukaan Kardashianien vaatteita nimittäin valmistetaan Kiinassa ”karmivissa olosuhteissa”.

Ihmisoikeusjärjestö tutkii parhaillaan väitteitä, joiden mukaan Kardashianien tehtailla työskentelee muun muuassa 16-vuotiaita työläisiä. Työläisten väitetään tekevän 84 tuntia viikossa töitä saaden 0,74 senttiä tunnilta. Syynissä ovat Kardashianien merkit K-Dash, the Kris Jenner Kollection ja ShoeDazzle.

– Kardashianit ovat nyt tekemisissä melko pahojen ihmisten kanssa. He käyttävät hyväkseen tehtaiden työntekijöitä ja eivät näytä välittävän lainkaan tasa-arvosta tai naisten oikeuksista, ihmisoikeusjärjestön puheenjohtaja Charles Kernaghan kertoi Star-lehdelle.

Rikkaat Kardashianit -realitysarjaa on kuvattu jo kuuden tuotantokauden verran. Sarjaa on tuottanut muun muuassa American Idol -juontaja Ryan Seacrest. Suuren menestyksensä vuoksi sarjan pohjalta on tehty myös minisarjat Kourtney and Khloe Take Miami, Kourtney and Kim Take New York ja Khloe & Lamar. Tunnetuin Kardashianin perheen jäsen Kim Kardashian äänestettiin äskettäin ylivoimaisesti inhotuimmaksi julkkikseksi.