Kolmen lapsen äiti kuolee jos juo yhdenkin drinkin

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa on uutisoitu viime viikkoina useaan otteeseen, että jouluna suomalaiset juovat eniten alkoholia koko vuoden aikana. Nyt Britanniassa uutisoidaan erikoisesta tapauksesta, jossa nainen ei voi juoda jouluna – eikä muulloinkaan – yhtään drinkkiä.

41-vuotias kolmen lapsen äiti Joanne Patterson alkoholisoitui erottuaan pitkäaikaisesta puolisostaan. Hän päätyi nopeasti juopottelemaan aamusta iltaan, sillä päivässä kurkusta sujahti alas useita pulloja viiniä ja päälle vielä useita oluita. Hän kertoi The Sun -lehdelle, ettei kyennyt aamuisin toimimaan ennen kuin oli saanut aamuannoksensa alkoholia.

Patterson hoiti samalla lapsiaan ja tunsi voivansa hyvin alkoholismistaan huolimatta. Kolmen vuoden jälkeen ruumis sai kuitenkin tarpeekseen alkoholista ja eikä kestänyt sitä enää lainkaan. Sairaalassa todettiin vakava maksasairaus, jonka johdosta lääkäri ilmoitti naisen voivan kuolla jo yhdestä drinkistä. Joanne on viettänyt puolessatoista vuodessa 300 päivää sairaalassa ja joutuu ottamaan viikossa 100 pilleriä. Nyt naista voi odottaa ruumishuone myös ilman alkoholia, ellei hän saa uutta maksaa.