Vaivaako jouluähky? Tässä yksinkertainen helpotus

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Merkittävä osa suomalaisista kärsii parhaillaan jouluisen ylensyönnin aiheuttamasta jouluähkystä, kun herkut ovat maistuneet aamusta iltaan jo parin päivän ajan. Norjalaiset tutkijat ovat selvittäneet miten olotilaan voisi saada parannusta. Ratkaisu ei ollut kovin kaukana.

Tutkimukset nimittäin vahvistivat monien jo tunteman keinon, sillä makea välipala helpottaa nyt myös tutkitusti ähkyn aiheuttamaa huonoa oloa. Suolaisten makupalojen välissä kannattaa napsia myös suolaisia herkkuja, jotka tasapainottavat oloa ja vatsa ei tunnu niin täydeltä kuin ilman makeaa. Makean avulla vatsa rentoutuu hieman ja pystyy siksi pitämään sisällään enemmän ruokaa ilman huonoa oloa.

Tutkimuksen tuloksista kertoi The Journal of the Norwegian Medical Association -lehdelle Oslossa sijaitsevan Lovisenbergin diakonissalaitoksen tohtori Arnold Berstad. Näiden ahmimisten tuloksena voi tosin olla usein juuri välipäivinä ilmenevä tuplamorkkis herkuttelusta. Siihenkin on toki keksitty ratkaisu, joka on terveellinen ruokavalio ja runsas liikunta.