Ällistyttävä tapaus: Räppäri menetti nimensä konkurssissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina tavaramerkki on noussut myös musiikkimaailmassa arvostetuksi IPR-omaisuudeksi, kun yhä useampi artisti ja yhtye suojaa nimensä. Harmittavan usein nimen kuitenkin suojaa artistin sijaan levy-yhtiö tai management, mikä voi tuoda yllättäviä ongelmia.

Nyt ongelmia on kohdannut myös suosittu amerikkalainen hiphop-artisti Young Buck, oikealta nimeltään David Darnell Brown, joka on menettänyt myös artistinimensä konkurssin myötä. Artistin konkurssi on vienyt nimittäin muun omaisuuden myötä myös hänen artistinimensä rekisteröidyn tavaramerkin.

Räppärillä on velkaa 11,5 miljoonaa dollaria, joista 10 miljoonaa 50 Centille ja tämän levy-yhtiölle G-Unit Recordsille. Nashvillen viranomaiset ovat listanneet tähden realisoitavan omaisuuden, ja joukossa on myös tavaramerkki, The Tennessean uutisoi. Nyt omaisuus on siirtynyt konkurssipesän hallintaan ja seuraavassa vaiheessa myös tavaramerkki vaihtaa omistajaansa eniten tarjoavalle.

Kyseessä on rekisteröity yksinoikeus käyttää artistinimeä Young Buck. Artisti itse tarvitsee kuitenkin nimeään yrittäessään saada uutta levytyssopimusta Cash Money Recordsin kanssa. Artisti tulee siis olemaan pulassa, ellei nimeä osta jokin hänelle suopea rahamies. Pahimmassa tapauksessa joku vihamies voi ostaa tavaramerkin ja kieltää artistilta sen käyttämisen.