Tarzan-elokuvien Cheetah-apina on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanhistorian legendaarisimpiin lukeutuvissa seikkailuelokuvissa Tarzan seikkaili Afrikan viidakoissa yhdessä Cheetah-apinansa kanssa. Nyt elokuva-alalla on saatu suru-uutinen, sillä poikkeuksellisen pitkäikäiseksi elänyt Cheetah on menehtynyt Yhdysvalloissa 80-vuotiaana.

30-luvulla maailmanlaajuiseksi supertähdeksi noussut Cheetah oli ylivoimaisesti maailman tunnetuin apina. Liberiassa syntynyt apina vietti hyvin ansaittuja eläkepäiviään Floridassa sijaitsevassa The Suncoast Primate Sanctuary -hoivakodissa, jossa asuu lukuisia muitakin apinoita. Ennen eläkepäiviään Cheetah asui Tarzan-tähti Johnny Weissmullerin kotitilalla 1960-luvulle saakka.

Cheetahin kuolemasta uutisoi ensimmäisenä The Tampa Tribune. Hoivakodin johtaja Debbie Cobb kertoi lehdelle Cheetahin nauttineen erityisesti ihmisten naurattamisesta ja sormiväreillä maalaamisesta. Cheetahilla oli tapana heitellä ulostettaan, mikäli se ei pitänyt jostain asiasta.